eur:
393.58
usd:
363.75
bux:
65887.56
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pexels.com

Felturbózza járműparkját a rendőrség

Közel száz darab új járművet vásárol az ORFK, egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron. Az összesen 949,6 millióért beszerzett rendőrautók jövőre állnak forgalomba, számos különféle egység használja majd őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a 2020. évi jóváhagyott költségvetése terhére (…) nyílt közbeszerzési eljárásai eredményeként megkötött keretmegállapodásai terhére 45 db Skoda Kodiaq Ambition, valamint 50 db VW T6.1 kombi típusú 9 személyes, és 3 db VW T6.1 Multivan 6 személyes mikrobuszt vásárol – válaszolta a rendőrség a Vezess kérdésére.

A 98 darab jármű összesen bruttó 949,64 millió forintba kerül. A legdrágábbak – a fényezés hivatalos nevén – a reflexezüst színű „VW T6.1 kombik”, ezek ára darabonként bruttó 14,15 millió forint, kettőt vesznek belőlük. Ugyanebből a járműből 48 darab cukorfehér színű is lesz, ezek egyenként bruttó 13,82 millió forintba kerülnek. Škoda Kodiaqból összesen 43-at vásárolnak kristályfehér színben, bruttó 9,88 millió forintos darabáron, valamint kettő ezüstszürkét egyenként 9,93 millióért. A 3 darab Volkswagen T6.1 Multivan árát nem árulták el.

Extrák

Kétezres, 150 lóerős dízelmotor hajtja majd a hatfokozatú kéziváltóval és összkerékhajtással szerelt Škodákat. A felszereltségükkel és az extráikkal kapcsolatban a következőket írta a Vezess szerkesztőségének a rendőrség: „SmartLink funkció; az adott motorizáltsághoz elérhető legnagyobb teljesítményű generátor és legnagyobb kapacitású akkumulátor; oldallégzsákok hátul; parkolóradar elöl és hátul; rádió Bolero MP3 lejátszással; riasztóberendezés emelésérzékelővel; vezetői profil-választás, Drive Set Up.”

Ugyanez a gázolajos motor hajtja az első kerekeit a szintén hatfokozatú kézi váltóval rendelt VW T6.1 kombiknak. Felszereltségük és extráik a következők a rendőrség leírása szerint. „Fényasszisztens csomag; fűthető ablakmosó fúvókák elöl; klímaberendezés elöl-hátul a vezető- és utastérben elektronikus szabályozással; ködfényszóró kanyarfénnyel; oldallégzsák függönylégzsákkal a vezetőfülkében; parkolóradar elöl-hátul; állítható magasságú vezetőülés; az igényeknek megfelelő üléscsomag.”

A lap megjegyzi, az árukhoz hasonlóan nem kaptak leírást az egyre rejtélyesebb Multivanek motorjáról és felszereltségéről sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Nincs egyetértés a hazai profi befektetők között annak kapcsán, mennyire vannak túlhúzva a részvénypiacok, de azért az óvatosabb hangok szerint egyre nő a negatív meglepetések esélye. Mindeközben a portfóliómenedzserek szerint a kötvénypiacok a kijózanodás pillanatát élik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a befektetők egy tökéletesen időzített, hibátlanul végrehajtott monetáris politikát várnak a fejlett piacokon, és ebből nagy pofára esés lehet – derül ki a februári portfólió-ajánlókból. A magyar portfóliómenedzserek most inkább a kötvényeket súlyozzák felül, a részvényekkel már óvatosabbak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×