eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Nem lehet "minden nélkül" vonatozni annak, aki most ingyen megteheti

A szociális, rendvédelmi, közigazgatási dolgozóknak noha jár a kedvezmény, azt igazolniuk is kell tudni, különben büntetés jön.

Ingyenesen utazhatnak a védekezésben résztvevő szociális, rendvédelmi és közigazgatási dolgozók a MÁV-csoport - a vasút, a HÉV és a Volánbusz - járatain is, de a jogosultságot igazolni kell - közölte a vasúttársaság.

Azt írták, hogy a kedvezmény

a személyazonosság igazolására alkalmas okmány és a munkáltató által kiállított igazolás felmutatásával

vehető igénybe.

Közölték azt is, az újonnan kedvezményezettek kezelési költség nélkül visszaválthatják a decemberre már megvásárolt bérleteiket. A közlekedési társaságoknál a dolgozó helyközi bérletek visszatérítésére vonatkozó igényt december 23-ig kell benyújtani.

A MÁV applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik.

Minden egyéb formában megvásárolt bérlet visszatérítését a bkk@bkk.hu címen keresztül lehet intézni.

A Volánbusz esetében a bérletjegyek visszaváltására - a vásárlás módjától függetlenül - csak a pénztárakban van lehetőség. A bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a díjmentességre jogosító igazolását is.

A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is - áll a közleményben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×