eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Polaneczky Judit ápolási igazgató (b) és Gui Angéla kommunikációért, civil és külkapcsolatokért felelős igazgató bemutatja A szívünk kamrája nevet viselő két külön bejárattal rendelkező plexivel leválasztott terem használatát Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben 2020. december 4-én. Magyarországon elsőként az intézetben alkalmazzák ezt a formabontó megoldást, amely lehetővé teszi az adventi időszakban, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a gyógyulók a szeretteikkel.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Speciális látogatószobát alakítottak ki az egyik magyar kórházban

Speciális látogatószobát alakítottak ki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek - a látogatási tilalom alatt is - találkozhatnak szeretteikkel.

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

A látogatók nem lépnek be az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratnál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át "betegsimogató" szobává. A bent fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a szobába, amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Az intézmény december 5. és január 5. között minden nap 12 és 16 óra között, fél órás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×