eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Munkához lát a Fővárosi Önkormányzat múltfeltáró csapata

2019, de 2010 előtti ügyek részleteire is kíváncsi a vizsgálóbizottság.

Megkezdi munkáját az előző ciklusok "gyanús ügyeit" vizsgáló bizottság a Fővárosi Önkormányzatban - írja a Népszava. A vizsgálódás során akár Tarlós István volt főpolgármestert is meghallgathatják Havasi Gábor, a bizottság momentumos elnöke szerint.

A budapesti és a kerületi parkolási rendszerek elmúlt 25 éves működésének anomáliáit feltáró munka során a témafelelős Baranyi Krisztina (polgármester, Ferencváros) meg kívánja hallgatni Szeneczey Balázs parkolásért felelős volt főpolgármester-helyettest, Fürst Györgyöt (MSZP), korábbi vagyongazdálkodásért felelős VI. kerületi alpolgármestert, a Centrum Parkoló Kft. volt ügyvezető-tulajdonosát, Hardi Róbertet, a Ferencvárosi Parkolási Kft. volt ügyvezetőjét, Borsi Imrét, a Loux Kft. volt tulajdonosa, a Fer-Park 2010 Kft. volt ügyvezetőjét, valamint Lakos Imrét (MSZP), XI. kerületi volt parkolásért felelős alpolgármestert.

Baranyi szerint ők adhatnak releváns információt a parkolásüzemeltetés 2010 előtti és utáni működéséről.

Élő Norbert (DK) bizottsági tag javaslatára később Pokorni Zoltán (Fidesz) XII. kerületi polgármester, Rogán Antal (Fidesz) volt V. kerületi polgármester, jelenlegi miniszter, Láng Zsolt (Fidesz) volt II. kerületi polgármester, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának jelenlegi vezetője és Bácskai János (Fidesz) előző IX. kerületi polgármester meghallgatására is sor kerülhet.

Ez persze nem formális idézés, a megjelenés tehát nem kötelező.

Mint Karácsony Gergely főpolgármester korábban bejelentette, a parkolásba korábban bevont külső cégek kiszorítása után cél az egységes parkolási rendszer létrehozatala Budapesten. Az erről szóló javaslat azonban továbbra sem került a fővárosi közgyűlés asztalára.

A bizottság a parkolási ügyek mellett a következő témákban vizsgálódna:

  • patkánymentesítési közbeszerzés (2018)
  • Combino-beszerzés
  • a BKV 2010 előtti eladósítása
  • metróberuházások
  • a Rác fürdő felújítása
  • a Bálna eladása és
  • a Biodóm-projekt vizsgálata

Záró jelentés a jövő év végére várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×