eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Nyitókép: Pixabay

Hivatalos, ennyivel kapnak több pénzt a nyugdíjasok

Közzétették a nyugdíjrendeletet a kompenzációról.

A Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet a nyugellátások és egyes más ellátások idei kiegészítő emeléséről, amelyre az eredetileg tervezettnél magasabb várható infláció miatt van szükség – írja a Portfolio.

November elsejétől 1,2 százalékkal kell emelni a nyugdíjellátásokat,

a novemberre járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani. Emellett az idén január és október közötti hónapokra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben kell folyósítani.

A kompenzáció oka, hogy a nyugdíjasok esetében számolt infláció 4 százalékra ugrott, és meghaladta a januári szokásos nyugdíjemelés mértékét, ami 2,8 százalék volt.

A 142 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez egy összegben 17 ezer forintot jelent, a havi emelés pedig 1700 forintot, így 20 400 forinttal kapnak többet erre az évre a nyugdíjasok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
A világ másik felére utazott az ukrán elnök - Ez volt a látogatás célja

A világ másik felére utazott az ukrán elnök - Ez volt a látogatás célja

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton Argentínába utazott, hogy részt vegyen Javier Milei új argentin elnök beiktatásán. A látogatás célja, hogy biztosítsa a dél-amerikai országok támogatását Ukrajna 21 hónapja tartó, Oroszország elleni háborújában. Az ukrán elnök elmondta, hogy Argentínába utazva találkozott a nyugat-afrikai Zöld-foki-szigetek miniszterelnökével, Ulisses Correia e Silvával is - írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×