eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Az NVB elutasította a borsodi időközi választás eredménye ellen benyújtott fellebbezést

Az egyik vesztes jelölt azt vélelmezte, hogy több településről csoportosan szállították és a későbbi nyertesre való szavazásra buzdították a választókat.

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság a borsodi időközi képviselő-választás eredménye ellen benyújtott fellebbezést, mert az többek között nem tartalmazott bizonyítékokat a benyújtó által vélelmezett választási csalásról.

Borsod-Abaúj-Zemplén 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani október 11-én, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP).

A választás eredményét a külképviseleti szavazatok összeszámlálását követően, a szavazóköri jegyzőkönyvek összesítése alapján, múlt héten pénteken állapította meg az egyéni választókerületi választási bizottság. A voksolást Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte.

A választási bizottság eredménymegállapító határozata ellen Tóth Ádám (független) jelölt nyújtott be jogorvoslatot. Abban azt állította: a szavazás napján több településről is jelezték neki, hogy csoportosan szállítják a választókat a szavazókörökhöz és a Fidesz jelöltje melletti szavazásra szólítják fel őket, ezért kérte a választás eredményének megsemmisítését.

Az NVB csütörtökön egyhangú döntéssel elutasította a fellebbezést. Az NVB hivatkozott arra, hogy a választási bizottság választási eredményt megállapító döntése ellen csak a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára vagy a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozással lehet fellebbezést benyújtani, de Tóth Ádám ezekre nem hivatkozott fellebbezésében, és a fellebbezés bizonyítékot sem tartalmazott ezekről.

Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriánál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×