eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Résztvevők a Parlamentnél a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és az Országház között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Máris feszültséghez vezetett az őszi szünet elrendelése az SZFE-n

A látványtervezőket szorították ki a termükből, miután a kancellár előrébb hozta az őszi szünetet.

Az SZFE-n tanuló látványtervező osztályt hétfő reggel nem engedték be az egyetem Szentkirályi utcai épületében található tantermükbe – jelentette az ATV helyszíni tudósítója.

Az osztállyal azt közölték, hogy nem adhatják oda a termük kulcsát arra hivatkozva, hogy őszi szünet van (ezt a szünetet a járványhelyzetre hivatkozva Szarka Gábor kancellár rendelte el múlt pénteken. A hallhatók azonban közölték, hogy nem ismerik el, hogy a héten szünet lenne az egyetemet, hiszen a tanév rendje szerint szünet a jövő héten lesz).

Mint ismert: a hallgatók birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a múlt héten az egyetem Vas utcai épületével kapcsolatban. Az ATV úgy tudja, hogy a kérelmet a Szentkirályi utcai és a Rákóczi úti épületre is kiterjesztik.

Az SZFE vezetése vasárnap közleményt adott ki, amelyben azt írták, következménye lesz, ha a hallgatók nem hagyják el az intézményt, de azt nem írták, mi lesz ez a következmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×