eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Résztvevők a Parlamentnél a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és az Országház között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

"Következménye lesz annak, ha engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n"

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése közleményt adott ki vasárnap, az ebben lévők többek között megerősítik, hogy hivatalosan elkezdődött az őszi szünet az intézményben.

A szinhaz.online oldalon jelent meg az SZFE vezetésének legfrissebb közleménye. Ebben azt írják, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az Egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött.

A szünet utáni első munkanap 2020. október 27-én lesz.

"Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét" - írták. Az nem derült ki a rövid közleményből, hogy mi lesz a következmény.

Vasárnap délután támogató kiállást rendeztek az intézmény Vas utcai épületénél, az itt összegyűltek a szervezők biztosítása mellett fél négytől körbevették az épületet.

Szombat este SZFE-hallgatók egy videófelvétellel üzentek Szarka Gábor kancellárnak. A felvételen egyesével vállalják a felelősséget azért, hogy nem hagyták el az egyetem épületeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×