INFORÁDIÓ 
2020. október 20. kedd
Vendel

szfe

színház- és filmművészeti egyetem

közlemény

Résztvevők a Parlamentnél a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és az Országház között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.

"Következménye lesz annak, ha engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n"

Infostart

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése közleményt adott ki vasárnap, az ebben lévők többek között megerősítik, hogy hivatalosan elkezdődött az őszi szünet az intézményben.

A szinhaz.online oldalon jelent meg az SZFE vezetésének legfrissebb közleménye. Ebben azt írják, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az Egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött.

A szünet utáni első munkanap 2020. október 27-én lesz.

"Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét" - írták. Az nem derült ki a rövid közleményből, hogy mi lesz a következmény.

Vasárnap délután támogató kiállást rendeztek az intézmény Vas utcai épületénél, az itt összegyűltek a szervezők biztosítása mellett fél négytől körbevették az épületet.

Szombat este SZFE-hallgatók egy videófelvétellel üzentek Szarka Gábor kancellárnak. A felvételen egyesével vállalják a felelősséget azért, hogy nem hagyták el az egyetem épületeit.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018