eur:
392.05
usd:
362.66
bux:
65886.94
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: police.hu

Egy poloska miatt feloszlatták Gyúró vezetését

A polgármester megerősítette, hog lehallgatókészülékre bukkantak a polgármesteri hivatalban.

Feloszlásáról döntött a Fejér megyei Gyúró képviselő-testülete - tájékoztatott Horváth Gyula (független) polgármester szerdán a község hivatalos honlapján.

A faluvezető a keddi ülésen hozott döntésről beszámolva jelezte, hogy négy képviselő, Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György (mindannyian függetlenek) kezdeményezte a hattagú képviselő-testület feloszlását.

A Váli Közös Önkormányzati Hivatal gyúrói kirendeltségének vezetője, Müller Gábor megerősítette, hogy feloszlott a testület, hozzátéve, a képviselők négy igen és egy tartózkodás mellett szavazták meg az előterjesztést. A polgármester kedden Gyúró hivatalos honlapján tájékoztatást adott a sajtóban azon, az elmúlt időszakban megjelenő hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint

az önkormányzat épületében lehallgatókészüléket találtak.

Horváth Gyula közölte, hogy szeptember 30-án a rendőrség átvizsgálta az épületet, ahol lehallgatásra alkalmas készüléket találtak.

Azt írta, tiltott adatszerzés gyanúja miatt folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen, és az ügy ezen szakaszában további nyilatkozattételre nem jogosult.

Az MTI érdeklődésére Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy nyomozást folytatnak tiltott adatszerzés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 13:50
×
×
×
×