INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

készenléti rendőrség

életmentés

rendőrség

kajászó

A két rendőrnek nem volt kérdés, mit kell tennie

A két rendőrnek nem volt kérdés, mit kell tennie

Infostart

Egy asszony életét mentette meg a két, szabadidejét töltő készenléti rendőr Kajászón.

A két rendőr éppen egyikük kajászói otthonában kertészkedett hétfő délután, amikor a szomszéd azért hívta őket segítségül, mert 60 év körüli felesége rosszul lett. Szlezák János r. főtörzsőrmester és Németh András r. törzsőrmester számára nem volt kérdés, hogy segítséget nyújtsanak – emeli ki a Police.hu.

A főtörzsőrmester korábban Police Medic képzésben is részesült, az ott tanultak alapján kezdte meg a szakszerű újraélesztést, amire azért volt szükség, mert az asszonynak sem légzése, sem pulzusa nem volt már akkorra. A mellkaskompresszió közben társa értesítette a mentőszolgálat munkatársait. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, a személyzet átvette a beteg ellátását. A mentőszolgálat munkatársai szerint a sikeres életmentés egyértelműen

a két kolléga gyors helyzetfelismerésének és hatékony intézkedésének volt köszönhető.

A rendőrség hivatalos oldala emlékeztet, a Police Medic képzés célja a rendőri állomány felkészítése az életveszély felismerésére és elhárítására intézkedési körülmények között. A képzési rendszer az életmentést, sérültellátást alapvető rendőri kompetenciaként kívánja létrehozni, fejleszteni. Az elméleti és alap gyakorlati képzést követően a fizikai és mentális stressz alatt végzett valósághű szituációs gyakorlatokra helyeződik a hangsúly. Az elmúlt időszakban számos esetben mentettek a rendőrök sikeresen életet az itt tanultakat felhasználva – teszik hozzá.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018