eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Loft Events Rendezvényteremben 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit a kongresszuson nagy többséggel társelnökké választottak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

106 előválasztást szeretne az LMP 2022 előtt - programadó

Élelmiszeráfa-csökkentés, nemzetek Európája, zöld fordulat - ez áll az ökopárt 2022-es programjában.

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson - jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig - a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan - előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd - tette hozzá.

Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése.

Megjegyezte, az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését.

Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta, az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát.

Kiemelte, az LMP nem támogatja az "Európai Egyesült Államok" koncepcióját, mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×