eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65721.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: police.hu

Többek életét veszélyeztette a büntetőfékezéssel

A sofőr szándékosan fékezett egy teherautó előtt, amely a szalagkorlátnak vágódott. Vádemelést javasolnak a rendőrök.

Közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 49 éves férfit. A nyomozás adatai szerint a budapesti lakos július 11-én reggel az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett. Haladása során, Lepsény térségében áttért a külső forgalmi sávba egy tehergépkocsi elé, majd – egy korábbi közlekedési incidens miatt – készakarva, intenzíven fékezett. A teherautó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést fékezett, és irányváltoztatást volt kénytelen végrehajtani, melynek következtében a járművel az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródva annak nekiütközött. Az ütközés hatására a gépkocsi jobb oldalára borult, majd azon továbbcsúszva a leállósávban állt meg.

A baleset során a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

A balesetet előidéző sofőr kissé továbbhaladt, majd segítségnyújtás miatt visszatolatott, és bejelentést tett a rendőrségre. A férfi tagadta, hogy a közlekedési baleset okozója lett volna, azonban a Fejér megyei rendőrök helyszínelése, a nyomozás során beszerzett információk és adatok értékelése, valamint az igazságügyi szakértői vélemény alapján sikerült teljes részletességgel felderíteni az eset körülményeit.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a személygépkocsi budapesti sofőrjét közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek átadták - közölte a rendőrség.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×