eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Volner János, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2019. évi központi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új ellenzéki párt alakul

Alapítója nevét viseli majd, és komoly tervei vannak.

Nem csupán parlamenti jelenlétre, hanem döntő befolyásra törekszik a magyar közéletben a szombaton megalakuló Volner Párt - jelentette be Volner János független országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte:

a pártot fiatal értelmiségiekkel és idősebb tapasztalt értelmiségi holdudvarral alakítják meg.

Céljuk az, hogy a megszerzett parlamenti mandátumaikkal ellenzékben maradva, elvtelen politikai alkukat nem kötve az ország fenntartható fejlődését szolgáló programot alkossanak, és elősegítsék, hogy "Magyarország ismét demokrácia legyen" - mondta.

Volner János szerint a 2022-es országgyűlési választásokon sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás nem tud országgyűlési többséget szerezni, és kisebbségi kormány alakul majd.

A Volner Párttal egy nemzeti ügyekben elkötelezett szakértői kormányért dolgoznak, amely képes Magyarország felemelésére, és biztonságot, jólétet teremtve az egész magyar társadalmat képes felemelni - tette hozzá.

Program is van

Programjukat vázolva kiemelte: a nemzet megújulásának alapegységeiként tekintenek a gyermeket vállaló családok sokaságára, támogatják a hagyományos családmodellt és megőrzendő értéknek tekintik a történelmi egyházak tevékenységét.

Közölte, Európa erejét a nemzetállamokban élő népek sokszínűségében látják, és elutasítják az Európai Egyesült Államok gondolatát, valamint a migrációval létrejövő multikulturális társadalom tervét, hasonlóan a szélsőségesség minden formájához. Európa népeire a náci és kommunista rezsimek után jelenleg a szélsőséges liberalizmus jelenti a legnagyobb veszélyt - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: a pártot professzionális munkatársak segítik majd, a versenyszférában, üzleti életben szerzett tapasztalatukkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×