eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) elnöke beszédet mond a roma holokauszt emléknapján tartott megemlékezésen a fővárosi Nehru parton 2017. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Zárolták a fővárosi roma önkormányzat számláját, nyomoz a NAV

A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) akkora tartozást halmozott fel, ami éves költségvetési támogatása hússzorosának felel meg – tudta meg a 24.hu.

A hírpotál értesülése szerint a kisebbségi önkormányzat adóssága 177 millió forintra rúg, miközben az éves támogatása 9 millió forint.

A tartozás nagy része – csaknem 154 millió forint – a Magyar Államkincstár felé áll fenn, míg a Fővárosi Önkormányzatnak több mint 23 millió forinttal tartozik a szervezet.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes tájékoztatása alapján a teljes adósság az FRNÖ által korábban fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola (Európai Roma Szakgimnázium) működésével összefüggésben keletkezett.

A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a szervezetnél csaknem öt éve, ennek friss fejleménye, hogy zárolták az FRNÖ bankszámláját, így a szervezet már a rezsiköltségeit sem tudja fizetni. Csóka János, az FRNÖ elnöke a hírportálnak elismerte, hogy csődhelyzetben vannak, a csaknem 177 millió forintos adósságot nem fogják tudni kifizetni. Mint mondta, tárgyalnak a tartozás elengedéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×