eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Rail Cargo Hungaria/Bison

Kékek és bivalyerősek - két különleges jármű érkezik Magyarországra - fotó

Legördült a gyártósorról a Rail Cargo Hungaria számára kifejlesztett első villany-hibrid üzemű vontatómozdony.

A piacvezető magyar árufuvarozó társaság logisztikai feladataira optimalizált járművet a világ legnagyobb vasútijármű-gyártó vállalata, a CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd. mérnökei tervezték, a gyártás a Hunan tartományban lévő üzemben történik – írja a Rail Cargo Hungaria közleménye alapján az iho.hu.

A CRRC ZELC a Rail Cargo Hungaria által megadott paraméterek szerint fejleszti ki az árufuvarozási tevékenységet kiszolgáló villany-hibrid üzemű, nulla emissziós tolató- és nagyteljesítményű vontatómozdonyokat. Az új járművekkel a közlemény szerint az RCH úttörő lépést tesz Európában a vasúti árufuvarozás jövőjének fenntartható biztosítása érdekében.

Egyelőre két-két jármű készül, de ha a gépek teljesítik a társaság elvárásait, további húsz-húsz mozdony gyártására is lehetőség lesz.

Az új mozdony a hibrid technológiának köszönhetően alkalmas lesz kiszolgálás elvégzésére felsővezetékkel nem rendelkező pályaszakaszokon, ipar- vagy rakodóvágányokon.

  • A négytengelyes vontatómozdony névleges teljesítménye 5600 kilowatt,
  • tömege közel kilencven tonna,
  • az elinduláskor háromszáz kilonewtont ad le, és
  • akár százhúsz kilométer per órás sebességgel vontathat majd szerelvényeket.

A Rail Cargo Hungaria a tolatómozdonyokkal Magyarországon lát majd el feladatokat, a vontatókat pedig Magyarországon kívül várhatóan Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Macedóniában, Görögországban, valamint Bulgáriában fogja közlekedtetni.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×