eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor: erős reggel volt

Az operatív törzs ülését követően osztott meg új információkat a Facebookon a kormányfő. Azt is elmondta, mennyi oktatási intézményt és óvodát kellett eddig bezárni a vírus miatt.

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére - jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök. Miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: "erős reggel volt".

Fontos üzenete volt, hogy a szerdai kormányülésre készítettek elő döntéseket, amelyek közül azt említette:

mindenképp ki akarják kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amit az üzletek, tömegközlekedési eszközök használatára vonatkozóan meghoztak, az emberek be is tartsák.

"Tisztelettel kérjük az emberet, hogy tartsák be a szabályokat, de ha nem teszik, akkor szankciókat is kell hozzájuk kötnünk."

Az oktatásról azt mondta, eddig

3 iskolát és 16 óvodát kellett bezárni a koronavírusos esetek miatt,

a többi helyen az oktatás többé-kevésbé a megszokott rendben működik - mondta a kormányfő.

Az is kiderült, hogy a pénteken bejelentett kötelező iskolai testőmérséklet-mérést október 1-jétől vezetik be.

Szerdán a kormányülésen döntik el, mennyibe kerüljenek a hatósági áras PCR-tesztek, "közel van a megállapodás", hangsúlyozta Orbán Viktor. Megemlítette a pénteki után ismét az influenza elleni oltás ingyenessé tételét is.

Az egészségügyi helyzettel kapcsolatban kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek "rendben vannak", a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×