eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kitiltanák a motorosokat a kedvenc mátrai útvonalukról

Konfliktus alakult ki a környéket hétvégente meglátogató túrázó motorosok és a helyi lakosok között.

A 24-es főút mivel kanyargós, jó minőségű útszakasz, és szép is, ezért a motorosok kedvence. A vezess.hu felidézi: a kétkerekűek szép hétvégi napokon szerint hemzsegnek a hegyi szakaszon. Bár ez a rész nincs az ország 20 legveszélyesebb útszakasza között, ám ha baj történik, akkor az egyik résztvevő általában motoros, és nem ritkák a súlyos, halálos kimenetelű esetek sem.

Többek között az ilyen esetek, valamint a zajterhelés indított több polgármestert arra, hogy foglalkozzon az üggyel. A legaktívabb az ügyben Parádsasvár vezetője, aki az összeállítás szerint korábban arra panaszkodott, hogy bár az elmúlt években szinte minden létező hatósághoz eljuttatták a kérésüket, hogy valaki fékezze meg a motorosokat, mivel óriási zajjal jár a megjelenésük, s a lakosság torkig van velük, ám érdemben nem történt változás.

Nemrég viszont aláírásgyűjtésbe kezdtek, és elég sokan támogatták az ügyet ahhoz, hogy levelet írjanak az Egri Rendőrkapitánynak, a közbenjárását kérve a javaslatuk ügyében.

Az aláírásgyűjtők ahhoz adták támogatásukat, hogy minden év március 15. és november 30. között tiltsák ki a motorosokat a Galyatető-elágazás és a Parádsasvár-elágazás közötti szakaszról minden hétvégén, péntek déltől vasárnap este tízig.

A motoros társadalom nagy felháborodással fogadta a hírt. Egyik szervezetük időközben jelezte, készek a párbeszédre: a Motoros Érdekképviseleti Központ nyílt levelet írt, felajánlva a probléma közös áttekintését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×