eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentős a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiakadtak a mentők a vírustagadókra

Az Országos Mentőszolgálat szerint a koronavírus-járványt elbagatellizálók nehezítik meg a legjobban a hatékony védekezést.

A közösségi médiában intézett üzenetet a lakosság felé a Mentőszolgálat. Mint írják, több ezer lehetséges beteg szűrését végzik naponta, amit sokan semmibe vesznek.

A koroanvírus bármilyen életkorú embert megfertőzhet. A 60 felettiek, illetve az asztmában, cukor-, szív- és hasonló betegségekben szenvedők esetében nagyobb a súlyos megbetegedés kockázata, de fiatal korban is okozhat komoly megbetegedést.

A vírustagadók egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken, és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát. Vannak köztük, akik csupán bagatellizálják a problémát, míg mások a vírus teljes létezését tagadják annak ellenére is, hogy Magyarországon jelenleg több mint 5500 aktív fertőzöttről tudni – írja a Mentőszolgálat.

„A hatékony védekezés csakis teljes társadalmi összefogással tartható kordában, amit a magyarok már egyszer sikeresen bizonyítottak. Mindenkinek be kéne tartania az olyan egyszerű megelőző intézkedéseket, mint a gyakori kézmosás, a biztonságos távolságtartás vagy a maszk helyes használata, akkor újra visszaszorithatjuk a világjárvány terjedését Magyarországon"”- zárul az üzenet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×