eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

50 ezer forintos bírságot is kaphat, akin nincs maszk Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítése érdekében jövő hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A napirendi javaslatban szerepel majd a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása - olvasható a közleményben.

A főpolgármester javasolja, hogy a mozikban és a színházakban, valamint a hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

A javaslatban az is szerepel, hogy a maszk szabályos viselésére vonatkozó kötelezettség megsértőit - eredménytelen figyelmeztetés után -

a közterület-felügyelők 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthassák.

Ugyancsak kezdeményezi a főpolgármester, hogy a közgyűlés - Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora javaslatára is figyelemmel - döntsön a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók rendszeres ingyenes koronavírus-szűréséről, továbbá forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy az hasonló intézkedést vezessen be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára.

Karácsony Gergely azt is kezdeményezi, hogy más európai államok mintájára a lakosságnak is biztosítson lehetőséget a kormányzat az ingyenes koronavírus-szűrésen való részvételre - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×