eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Pálinkás Rebeka, a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának orvosa a koronavírusos betegek fogadására átalakított részlegen 2020. május 15-én. Az orvos Pihentesd a dokit! Facebook-csoport felhívására ingyen kapott egy lakást a kórház közelében a koronavírus-járvány idejére. A csoport olyan egészségügyi dolgozóknak segít, akik messze laknak munkahelyüktől, vagy nem akarják fertőzésveszélynek kitenni családtagjaikat.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Koronavírus: az Emmi utasította a kórházakat a második hullám miatt

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot is, és más országokhoz hasonlóan Magyarországon is újra nő a fertőzések száma.

Az egészségügyi védekezés részeként a kórházaknak fel kell készülniük arra, hogy ellássák a fertőzötteket. Ezért Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter arra utasította az egészségügyi szolgáltatókat, hogy az eddigi 10 százalék helyett az összes ágyszámuk 20 százalékát tartsák készenlétben, azért, hogy ezek az ágyak szükség esetén a COVID-19 fertőzött betegek ellátásába bevonhatóak legyenek.

A miniszter külön felhívta kórházvezetők figyelmét arra, hogy

az utasításban foglalt intézkedés végrehajtása nem eredményezheti betegek intézményből történő elbocsájtását,

hiszen jelenleg az ágykihasználtság körülbelül 53 százalék - olvasható a minisztérium közleményében.

A kórházaktól péntek délelőtt beérkezett adatok szerint mindenhol biztosított, hogy az összes ágyszám 20 százaléka szükség esetén bevonható legyen a COVID-19 fertőzött betegek ellátásába. Jelenleg 120 koronavírusos beteg igényel kórházi ellátást, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi ellátásokat érintően jelenleg nincs korlátozás, ugyanakkor továbbra is fontos az óvintézkedések fokozott betartása mind az egészségügyi dolgozók, mind a betegek részéről. A kórházak ahogy eddig, úgy ezután is minden szükséges védőfelszerelést megkapnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×