INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

lmp

ungár péter

egészségügy

Ungár Péter képviselő (Lehet Más a Politika) felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 20-án.

LMP: egységesíteni kell az egészségügyi és szociális bértáblát

InfoRádió / MTI

Az egészségügyi és szociális bértábla egységesítését sürgeti az LMP. A párt szerint ez mintegy 100 ezer forint azonnali fizetésemelést jelentene a szociális szférában. Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő azt mondja: az ágazatból 15 ezer dolgozó hiányzik, a munkatársak többsége pedig nyugdíjközelben van, így drámai következményei lesznek, ha a kormány nem emeli a béreket.

Az LMP újra törvénymódosító javaslatban kezdeményezi az egészségügyi és szociális dolgozók bértáblájának egységesítését, hogy a két területen egyforma fizetést kapjanak az azonos végzettséggel rendelkezők - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Ungár Péter helyesnek nevezte, hogy a kormány bruttó 500 ezer forintos egyszeri bérkiegészítést nyújt a hátrányos helyzetű régiókban oktató pedagógusoknak, ugyanakkor érthetetlennek minősítette, hogy ugyanez miért nem történik meg a szociális szektorban, amely a legrosszabbul fizetett állami ágazat.

Kiemelte, a szociális szektor dolgozói kimagaslóan jól teljesítettek a koronavírus-járvány első hullámában, és rendkívül nagy szükség van a munkájukra a várható második hullámban is, ezért rendezni kell a bérhelyzetüket.

Kanász-Nagy Máté, az LMP elnökségének titkára, Újpest alpolgármestere kifejtette, a szociális ágazatban tapasztalható alacsony bérek miatt 15 ezer betöltetlen álláshely van a szektorban.

Elmondta, a IV. kerületben úgy kívántak javítani ezen a helyzeten, hogy a nyárra plusztámogatást biztosítottak a szociális területen dolgozóknak is, hamarosan pedig pótlékot fizetnek az időskorúakat otthonukban gondozóknak.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, az ellenzéknek a városvezetői pozícióiban kell megmutatnia annak a szociális Magyarországnak a vízióját, amelyet megvalósítana kormányra kerülése esetén.

Ungár Péter szeptember 1-jén, kedden az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Ungár Péter
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018