INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

kásler miklós

pedagógus

juttatás

Rendkívüli bejelentés: Több mint tízezer pedagógus kap bruttó 500 ezer forint egyszeri juttatást

Rendkívüli bejelentés: Több mint tízezer pedagógus kap bruttó 500 ezer forint egyszeri juttatást

Infostart

A kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, azonban a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot. A kormány több mint 6 milliárdos programjának pontosan az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek így be tudják hozni a lemaradást, minél kevesebb tanuló hagyja el az iskolát végzettség nélkül, csökkentsék a diákok lemorzsolódását és egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását.

Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kollégáik ezért – a 2021. január 31-ig tartó – felzárkóztató munkájukért kapják a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében.

Kásler Miklós hosszan beszélt a koronavírus-járványról és a várható intézkedésekről.

„Rendkívül dinamikusan emelkedik a fertőzés a világ legtöbb részén” – mondta. „Az előzetes becslések szerint a világjárvány 60 millió embert érintett volna, ugyanakkor viszont a várható szám most már 120 millió."

Készültségi állapotban kell maradni – tette hozzá, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyelemmel követik a járvánnyal kapcsolatos összes körülményt, és ennek megfelelően, rendkívül gyorsan meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket.

Az oltóanyaggal kapcsolatban Kásler Miklós úgy fogalmazott, hogy

biztató klinikai vizsgálatok, kutatások indultak el.

Várják az eredményét, és abban az esetben, hogy ha az oltás hatásos lesz és az emberi szervezetre semmilyen káros hatása nincs, illetve még késői szövődményeket sem okoz, Magyarországon csak akkor kerül majd forgalomba ma szer.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018