eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Máris akcióznak a rendőrök az M7-esen

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint.

Az ellenőrzés szerdán 14 órakor kezdődött a sztráda fővárosból kifelé vezető szakaszán Budapest térségében, továbbá Pest, Fejér és Veszprém megyében - mondta Óberling József rendőr ezredes. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője hozzátette:

rendőrök civil járművekből és drónokról is figyelik az autópályát.

Egy múlt heti, civil rendőrautós "főpróbán" már beigazolódott, hogy sokan vannak, akik a leállósávban próbálnak mások elé kerülni, ami nem csupán bosszantó, de nagyon veszélyes is. Amikor valaki az álló kocsisorból kanyarodik a leállósávba, nem számít arra, hogy mögötte szabálytalanul, nagy sebességgel érkeznek, és ez a helyzet könnyen a balesethez vezethet - figyelmeztetett a szakember. Hozzátette:

nemcsak bizonyos márkajelzésű, nagy teljesítményű autók vezetői használják szabálytalanul a leállósávot, hanem egészen kis teljesítményű, egészen olcsó autókkal is közlekedtek ott,

sőt, a tájékoztatón bemutatott videó tanúsága szerint akár utánfutós járművel is.

Az ellenőrzés a tisztességes többség érdekét szolgálja és szemmel láthatóan találkozik az autósok nagy részének igényével. Egy hete már volt hasonló ellenőrzés: akkor a szabályosan közlekedő autósok tapssal jutalmazták a rendőri intézkedéseket - jegyezte meg Óberling József.

A hosszú hétvége utolsó napján a rendőrök már elsősorban az M7-es Budapest felé vezető szakaszán ellenőrzik a jobbra tartás, párhuzamos közlekedés szabályainak betartását.

Kérdésre válaszolva az ORFK főosztályvezetője közölte, hogy a leállósáv szabálytalan használata esetén az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, a bírság egységesen 100 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×