eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Vannak, akiknek jót tett a koronavírus-járvány

Valamivel jobban teljesítettek a jövő autóvezetői a közlekedési vizsgákon a karantén után, mint azt megelőzően.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban március 18-tól két hónapig az országban sehol nem tartottak közlekedési vizsgákat. Ez idő alatt a képzések is szüneteltek, mivel sem a képzőhelyek, sem a hallgatók nem akarták kitenni magukat a fertőzésnek.

Március második felétől ugyanakkor lehetőség nyílt arra, hogy akik kizárólag tantermi foglalkozások keretében tanulták a közlekedési vizsgához szükséges elméleti ismereteket, azok ingyen hozzáférhessenek az e-learning tananyaghoz és otthon, egyedül tanulják meg az anyagot. Közel ezren éltek is ezzel a lehetőséggel – számolt be róla a kozlekedesbiztonság.hu.

Május közepétől fokozatosan normalizálódott a helyzet. Előbb vidéken, majd Pest megyében, végül a fővárosban is visszatért az élet a rendes kerékvágásba, legalábbis, a közlekedési vizsgáztatás és a járművezető-képzés tekintetében.

Igaz, a még érvényben lévő biztonságos távolságtartás és a hasonló előírások betartásával azóta már lezajlottak a járvány utáni első vizsgák. Ezek eredményei azt mutatják, hogy

az elméleti és a gyakorlati vizsgán is jobban teljesítettek a vizsgázók a veszélyhelyzet megszüntetése után, mint a kihirdetése előtt.

A statisztikák szerint a járvány előtt az elméleti alapvizsgák 63, míg a gyakorlati vizsgák 50 százaléka volt elsőre sikeres. A veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások után vizsgázóknak ugyanakkor a 68 százaléka abszolválta elsőre az elméleti vizsgát, és 52 százaléka a gyakorlatot.

Korábbi felmérések azt mutatták, hogy az e-learning rendszerben tanulók jobban teljesítenek a vizsgákon azoknál, akik hagyományos (iskolai) körülmények között tanulják az autóvezetéshez szükséges elméleti anyagot. Ám ezzel kapcsolatban több szakértő is úgy véli, a kétféle tanrendben tanulók tudása között nincs jelentős különbség, csupán az e-learning rendszerben tanulók jobban tudnak vizsgázni, mivel tanulás közben több részvizsgát kell tenniük.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×