INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

koronavírus

google

mobilitás

jelentés

A Google megmutatja, miként változtatta meg az életet a járvány Magyarországon

A Google megmutatja, miként változtatta meg az életet a járvány Magyarországon

Infostart

Közzétette friss közösségi mobilitási jelentését a világcég, amely anonimizált adatok alapján, földrajzilag és helytípusok szerint jeleníti meg a jellemző tartózkodási helyeket Magyarországon is.

Mint írják, a jelentések célja, hogy statisztikákat mutassanak arról, mi változott a Covid-19 betegség elleni küzdelem során bevezetett irányelvek eredményeként. A jelentések a mozgási trendeket ábrázolják idővonalon, földrajzi helyek szerint, a helyszínek különböző kategóriáit figyelembe véve (például kiskereskedelem és kikapcsolódás, élelmiszerboltok és gyógyszertárak, parkok, tömegközlekedési állomások, munkahelyek és lakóterületek).

Ugyanakkor a közösségi mobilitási jelentéseket úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az adatvédelmi protokolloknak, és a magánélet védelmének, így személyes azonosításra alkalmas információk nem érhetők el. Több hét trendjét mutatják be, a legfrissebb adatok az elmúlt 48-72 órán alapulnak.

Így változtak a trendek

A Magyarországra vonatkozó friss összesítésből kitűnik, hogy az éttermek, kávézók, bevásárlóközpontok, múzeumok, könyvtárak és mozik mobilitási trendje mintegy 32 százalékos csökkenést mutatott az elmúlt időszakban. Ahogyan az élelmiszerüzletek, piacok és gyógyszertárak forgalma is visszaesett a megszokotthoz képest 8 százalékkal. A kirándulóhelyek, parkok, nyilvános strandok és közterek látogatottsága azonban 4 százalékkal erősödött. Komoly visszaesést mutat 44 százalékkal a közlekedési csomópontok, mint a metró, a busz- és vasútállomások forgalma, miközben a munkahelyekre 38 százalékkal kevesebben járnak. A lakóövezetekben viszont 15 százalékkal nagyobb mozgás tapasztalható – derül ki a jelentésből, amely megyei bontásban is részletezi a trendeket.

A Google kiemeli továbbá, a jelentésekben található statisztikákat olyan felhasználóktól származó, összesített és anonimizált adatkészletekből állították össze, akik bekapcsolták a Helyelőzmények beállítást. Azok a felhasználók, akiknek be van kapcsolva a Helyelőzmények követése, Google-fiókjukban bármikor kikapcsolhatják a funkciót, illetve bármikor törölhetik helyelőzményeiket közvetlenül az Idővonalukról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018