eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen a kijárási korlátozás idején, 2020. április 19-én. A háttérben a Badacsony.
Nyitókép: MTI/Varga György

Hat balatoni település közösen üzent a kirándulóknak

Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget polgármestere közös közleményt adott ki arról, milyen összehangolt korlátozó intézkedéseket hoztak a május 1-jei hosszú hétvégére, hogy a járványhelyzetben megvédjék a mintegy 4 ezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat.

Mint írják, „a hat település ingatlantulajdonosai tisztelettel kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje alatt ne látogassanak el településeikre. Az érintett településeken

a lakosság jelentős része a vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik.

A nyaralóikba leköltözött tulajdonosok nagy része ugyancsak 65 évnél idősebb. Megállapítható, hogy a hat településen jelenleg több mint 4 ezer fő koronavírus által veszélyeztetett személy tartózkodik. Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek találtunk” – hangsúlyozzák.

Ennek értelmében az érintett településeken:

  • lezártak minden turisztikai célpontot,
  • és megtiltották az áthaladó, valamint a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát.
  • Nem látogathatóak a strandok, kilátók, játszóterek, a Szigligeti vár, a kiállítóterek, hegyi turista útvonalak,
  • valamint korlátozták a személyhajó kikötők használatát.
  • Közterületeken a csoportosulás tilos.
  • Sétálni, futni, kerékpározni csak kettesével lehet (kivételt jelentenek a családok). Ebben az esetben is kötelező a személyek közötti 1,5 méter távolság megtartása.

A hat település arra kér minden kirándulót, hogy legyen belátással a több mint négyezer veszélyeztetett emberre és ezen a hétvégén maradjanak otthon. „A térség mindig is vendégszeretetéről volt híres, így amennyiben véget ér a vírushelyzet, továbbra is szívesen látjuk Önöket! Vigyázzanak Magukra, vigyázzunk egymásra!” – fogalmaznak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×