eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A Fogasház romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén az Akácfa utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Koronavírus: extra figyelmet kap a bulinegyed

A koronavírus terjedése miatt Erzsébetváros vezetése összehangolt és szigorú higiéniai intézkedéseket kért a bulinegyed vendéglátóhelyeitől is. A szórakozóhelyek képviselői szerint egyre nehezebb a fertőtlenítőszerek beszerzése.

A bulinegyedet is magába foglaló Erzsébetváros önkormányzata válságstábot hívott össze, hogy megvitassa, melyek a legfontosabb helyi intézkedések – közölte Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester.

„Az önkormányzathoz tartozó összes intézménynek tájékoztatót küldtünk, amely a legfontosabb tudnivalókról számol be. Készítettünk egy tájékoztató plakátot is – tette hozzá –, amelyeket az érintett intézményekben helyeznek ki. A tájékoztatás mellett legalább ennyire fontos, hogy mindenütt biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét az ügyfélfogadási terektől, amennyiben szükséges, a tankerülethez tartozó iskolákig. Végül, de nem utolsó sorban, figyelembe véve a kerület adottságait, valamennyi társasházunkban szintén tájékoztató plakát került kihelyezésre, amit a nem kis számú rövidtávú szálláshelyek miatt, és elsősorban az ott lakók miatt rendkívül fontosnak tartunk.”

Molnár Bence, a bulinegyedben található Szimpla romkocsma marketingvezetője arra is kitért, hogy az utóbbi napokban

egyre nehezebb a fertőtlenítőszerek beszerzése.

„Pár hete sokkal intenzívebben takarítjuk az összes felületünket, illetve a szappantartóinkba sokkal erősebb szert teszünk, amivel a vendégek fertőtleníteni tudják a kezüket. Sajnos, ezekből a szerekből országosan hiány van, ezért abban bízunk, hogy az utánpótlásban kapunk segítséget – emelte ki.

Az online és közterületi felületeinken tájékoztató kampányt fogunk indítani, amelyben meg fogjuk kérni a vendégeinket, hogy

amennyiben rosszul érzik magukat, vagy betegség jeleit észlelik, akkor kerüljék el a szórakozóhelyeket és forduljanak orvoshoz.”

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció kerületi országgyűlési képviselője a Belvárosba érkező külföldi turisták idegen nyelvű tájékoztatásának fontosságát hangsúlyozta.

„A kerületi bulinegyed még Budapesthez képest is rengeteg külföldi vendéget fogad, egy-egy hétvégén 30 ezer fölött van az idelátogatók száma. A magyar kormány által létrehozott honlap, a koronavirus.gov.hu csak magyar nyelven érhető el, ezért azt kezdeményeznénk, hogy angolul is tartalmazzon a jövőben minden fontos és szükséges információt, hiszen a vendéglátóhelyek akkor tudják megadni baj esetén ezt az elérhetőséget, ha ott angolul is lehet tájékozódni – hangsúlyozta Oláh Lajos.

Azt szeretnénk, hogy

legyen 24 órás angol nyelvű ügyelet,

amit, ha bármi probléma van, szintén el lehet érni. Szeretnénk minél aktívabban bevonni a repteret a tájékoztatásba, hiszen az ide látogató turisták jelentős része azon keresztül érkezik, ezért fel fogjuk venni velük a kapcsolatot” - tette hozzá a Demokratikus Koalíció kerületi országgyűlési képviselője.

Oláh Lajos a szállásadók figyelmét is felhívta a szobák folyamatos fertőtlenítésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×