eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egy szál rózsa a Duna-parton a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor május 29-én éjszaka a Viking Sigyn szállodahajó és a Hableány turistahajó összeütközött a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újsághirdetésben keresik a Hableány-katasztrófa eltűnt utasát

A tavaly május 29-i balesetben eltűnt nő családja egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A hétfői Népszavában jelentetett meg egy hirdetést a dél-koreai nagykövetség, ugyanazt, amelyet szeptemberben is – vette észre a hvg.hu.

A hirdetés szerint egy dél-koreai állampolgárságú, negyven év körüli nőt keresnek, aki az eltűnésekor, 2019. május 29-én kék kabátot, fekete nadrágot és fehér sportcipőt viselt. Az eltűnt áldozat családja egymillió forintos nyomravezetői díjat kínál annak, aki bármilyen információval rendelkezik a dél-koreai nőről.

A Hableány sétahajó tavaly május 29-én a Margit hídnál süllyedt el, amikor nekiütközött a Viking Sigyn szállodahajó. A kishajó, amelynek fedélzetén 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet tartózkodott, másodpercek alatt elsüllyedt a Dunában. A baleset után hét utast sikerült kimenteni a Dunából, a többiek a vízbe fulladtak. Az áldozatok egy részét közvetlenül a tragédia után kiemelték a vízből, másokat csak később a Duna alsóbb szakaszain vagy a napokkal később kiemelt roncsban találtak meg. Egy áldozat máig nem került elő, őt keresik újsághirdetésben.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×