INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

parlament

interpelláció

börtönbiznisz

Latorcai János, a KDNP parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke (k) felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án.

Országgyűlés - A kormány tagjait interpellálják a képviselők

Infostart

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd, a parlament kedden már el is fogadhatja a kormány sürgősséggel tárgyalt börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos előterjesztéséhez benyújtott módosító javaslatokat

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd ma, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok órája követ.

A képviselők az ülésnap végén a kormány sürgősséggel tárgyalt börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos előterjesztéséhez benyújtott módosító javaslatokat tárgyalják. A parlament kedden már el is fogadhatja a kabinet indítványát, amelyről az igazságügyi miniszter azt mondta, a kabinet célja, hogy megállítsa a "börtönbizniszt", amely mára több milliárdos iparággá vált.

Varga Judit közölte, a börtönviszonyok miatti kártalanítások azonnali felfüggesztését követően a nemzeti konzultáció eredménye alapján olyan új szabályozást alkotnak, amely megszünteti az eddigi igazságtalan gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe.

A parlament ülése március 2-án, hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018