INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

iskolaérettség

oktatási hivatal

vizsgálat

Rohamtempóban bírálják el az iskolaérettségi kérelmeket

Rohamtempóban bírálják el az iskolaérettségi kérelmeket

Infostart

Az Oktatási Hivatal cáfolta, hogy a szülők ne ismerhetnék meg az eredményeket.

Már az iskolaérettségi vizsgálatok 72 százalékáról döntöttek az Oktatási Hivatal szakértői, és a felmentési kérelmek 90 százalékát támogatták - közölte a hivatal. E szerint a január végi határidőig mindösszesen 10 874 kérelem érkezett be, és az eddig elbírált kérelmeken túl 2814 ügyben pedig még szakértői véleményre vár a hivatal.

Az ügyek lezárására 60 nap áll rendelkezésre, így a hivatal szerint az iskolai beiratkozásokig minden eljárás befejeződik, a szülők kiértesítése pedig folyamatos. Igaz, arról nem közöltek bővebbet, hogy milyen formában, módon számíthatnak erre a tájékoztatásra a szülők.

Hétfőn a Népszava azt írta, hogy a szülők nem kapják meg gyermekük írásbeli értékelését, mert titoktartási kötelezettség terheli a pedagógiai szakszolgálatok szakértői bizottságainak tagjait. Más hírek szerint a szakszolgálat főigazgatója legfeljebb szóbeli tájékoztatást engedélyez, és azt is csak külön megkeresésre. Az Oktatási Hivatal erre reagálva közölte: az ellenzéki médiumokban megjelentekkel ellentétben minden szülő megismerheti a saját gyermekéről készült szakértői véleményt.

A lap azt is megírta, hogy a júliusi törvénymódosítás és karácsony között további mintegy 19,7 ezer, iskolaérettség megállapítására irányuló kérelem érkezett a szakszolgálatokhoz, mivel a szülők és iskolák a régi rendszer még kérhettek felmentést, vagyis

összesen több mint 30 ezer gyerek esetében kezdeményezték az iskolakezdés halasztását.
Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018