INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

nagykövet

magyar közlöny

diplomácia

Nem ír nagykövet többé Pálffy István

Nem ír nagykövet többé Pálffy István

Infostart

Nagykövetcserék jelentek meg a Magyar Közlönyben, főként távoli országokban vannak változások.

Nagyköveti kinevezések sora jelent meg a csütörtöki Magyar Közlönyben, de találni felmentést is a visszamenőleges felsorolásban - szúrta ki a 24.hu.

A köztársasági elnök eszerint december elejével visszahívta a dublini nagyköveti posztról a volt KDNP-s képviselő Pálffy Istvánt. Medveczky Ivánt még novemberben hívták haza Mexikóvárosból. Előbbit Manno István volt miniszteri biztos, külügyes protokollfőnök és milánói főkonzul váltja. Utóbbit Németh Zoltán cseréli.

A kinevezettek közt van Deák Árpád Dávid, aki a karibi térségben szolgál július óta, Mexikóból tette át székhelyét. Varga-Haszonits Zoltán komoly feladatot kapott szintén még júliusban: a teheráni nagykövetségen bizonyíthat vezetőként, három éve van ott. Selmeci Balázst Varga-Haszonitshoz hasonlóan rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Áder 2019 augusztusában. Őt Magyarország rijádi nagykövetségének a vezetésével, bízták meg, valamint a Bahreini Királyságban és a Jemeni Köztársaságban is feladatai vannak.

A manilai (Fülö-szigetek) nagykövetség élén Bencze József dolgozik november óta. Ha valakinek Palauban vagy a Marshall-szigeteken lesz szüksége segítségre, akkor neki is Benczét kel majd keresnie.

A limai (Peru) nagykövetséget pedig tavaly december óta Tóth Katalin vezeti, aki Peru mellett Bolíviára is figyel.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018