eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla
Gyalogosok mennek a szmogban a nyíregyházi Bessenyei téren 2017. január 24-én. A levegő minőségének romlása miatt január 23-án reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.
Nyitókép: Balázs Attila

Van, ahol már veszélyes a levegő

Egyre rosszabbak a légszennyezettségi adatok a magas szállópor-tartalom miatt.

Két település, Sajószentpéteren és Putnokon levegőjét már veszélyesnek minősítették - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Facebook-oldalán. Ilyen esetben már az egészséges emberek is tüneteket tapasztalhatnak - hívták fel a figyelmet, példaként a köhögést, a légúti irritációt, a könnyezést említve.

Öt településen - Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Tököl - egészségtelen volt a levegőminőség a levegőhigiénés index alapján. Tizenhat helyen pedig kifogásolt volt a levegőminőség, azaz a kis méretű aeroszolrészecskék koncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja az érintett településeken élőknek, hogy hosszabban a szabadban tartózkodjanak. Azt ajánlja, hogy az idő jelentős részét töltsék beltéri környezetben, de a rendszeres, rövid ideig tartó szellőztetésről se feledkezzenek meg.

A légszennyezés nemcsak a légzőrendszert terheli meg, hanem a szív- és érrendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is káros hatású rövid és hosszú távon egyaránt - hívták fel a figyelmet. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban nem várható a levegőminőség jelentős javulása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×