eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Polgármester-választási hullám söpör végig Zalán

A megye három településén is polgármestert választanak hamarosan. Lakhegyen a tavaly októberben elmaradt szavazást tartják meg vasárnap, Esztergályhorvátiban az októberben kialakult szavazategyenlőség miatt kell újra voksolni szintén most vasárnap, Dobriban pedig lemondott a településvezető, ezért lesz új választást márciusban.

A tavaly októberi önkormányzati választáson kialakult szavazategyenlőség miatt tartanak új polgármester-választást vasárnap a Zala megyei Esztergályhorvátiban. Milus Lajos, a Zalaapátival közös hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy az októberi négy jelölt közül három ismét indul, a jelenlegi polgármester már nem.

A három független jelölt mellett új indulóként a Nemzeti Zöld Koalíció színeiben is regisztráltak egy jelöltet.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 369 esztergályhorváti választópolgár szavazhat vasárnap.
A korábbi adatok szerint október 13-án a több mint négyszáz lakosú Esztergályhorváti 362 választásra jogosult lakója közül 237 szavazott a négy független polgármesterjelölt valamelyikére. Érvénytelen voksot nem találtak, a két legjobban szereplő induló, Brunner Tibor Kálmán és Farkas Tibor azonban egyaránt 87-87 szavazatot gyűjtött be.

Lakhegyen most már vannak jelöltek

Hat polgármester- és nyolc képviselőjelölt indul vasárnap időközi választáson Lakhegyen, ahol

az országban egyedüliként – jelöltek hiánya miatt – tavaly októberben elmaradt mindkét választás.

Ürmösiné Kőmíves Eleonóra, az Egervárral közös önkormányzati hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek szerdán elmondta: a hat polgármesterjelölt közül öten függetlenek, egy pedig a Nemzeti Zöld Koalíció színeiben szerepel. A négytagú képviselő-testület helyeire nyolc független jelöltet vettek nyilvántartásba, egyikük a polgármesteri posztért is indul.
A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 392 szavazópolgár adhatja le szavazatát vasárnap a mintegy ötszáz lakosú Zala megyei településen. Nincs a jelöltek között a jelenlegi polgármester és az eddigi képviselő-testület egyetlen tagja sem.

Dobriban márciusban voksolnak

A tavaly októberben újraválasztott településvezető lemondása miatt márciusban ismét polgármester-választást tartanak a Zala megyei Dobriban.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta, hogy Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva mondott le az év végén a posztjáról.

Az időközi választást március 22-re írta ki a helyi választási bizottság. A települést addig a jelenlegi alpolgármester irányítja.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.
A lemondott polgármester 2006 óta vezette a települést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×