INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

kisvasút

felújítás

közbeszerzés

A Kemencei Erdei Múzeumvasút végállomása a kisvasút fűtőházával. MTVA/Bizományosi: Lehotka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Megújul a kirándulók két hazai kedvence

Infostart

Két közkedvelt kisvasút vonalát újíthatja fel az Ipoly Erdő által meghirdetett közbeszerzés nyertese.

A herceghalmi székhelyű Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. újíthatja fel a Királyrét és Kismaros közötti Királyréti Állami Erdei Vasutat, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, nettó 1 milliárd 150 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 316 millió forint volt - írta az ajánlatkérő Ipoly Erdő Zrt.-nek az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent közleménye alapján a nyílt tender eredményéről a napi.hu.

A 10,7 kilométeres vonalú királyréti kisvasút tervezési sebessége óránként 25 kilométer. A felépítményt el kell bontani, majd újra kell építeni, részben a bontott anyagból. Hidak, átereszek építése és a vízelvezetés megoldása is szerepel a listán.

A Kemencei kisvasút hossza a község és a Feketevölgy panzió között 3,9 kilométer. A vontatási sebesség itt csak óránként 15 kilométer. A vontatás dízel, illetve akkumulátoros villany mozdonnyal történik, de távlatilag gőzmozdony húzza a szerelvényeket.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Lehotka László
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018