eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Hamis aláírások voltak egy választási ajánlóíven, vádat emeltek

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a jelölt ellen, aki hamis aláírásokat tartalmazó ajánlóívekkel akart indulni a választáson.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 36 éves férfi egy mikropárt egyéni országgyűlési képviselőjelöltként kívánt indulni a 2018. évi országgyűlési választáson Budapest egyik választókerületében. A jelöléshez ötszáz választópolgár ajánlása szükséges. A vádlott 824 ajánlást adott le, amelyből a választási bizottság 507 ajánlást fogadott el, és nyilvántartásba vette a jelöltet. A férfi az ajánlások valódiságát, mint aláírásgyűjtő az íveken igazolta. Az aláírások közül azonban 38 hamis volt, ugyanis a férfi olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 38 aláírás nem a névtulajdonostól származott, azokat ismeretlenül maradt személy az ívekre hamisította. Egyes ajánlások névtulajdonosai már nem is voltak életben az ajánlóívek kitöltésekor. A férfi a választáson végül nem indult, a jelöltségről – amelyre nem is lett volna jogosult – lemondott.

A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×