eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Drámai életmentés Vas megyében

Négy hónapos csecsemőhöz riasztották a mentőket, minden másodperc számított.

A szombathelyi mentőknek egy fulladó csecsemőhöz kellett kivonulniuk egy közeli településre, azonnal több egységet is indított a mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkre.

A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel. A baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak.

A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak. Kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a baba gégéjét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt.

Sikerült gyorsan eltávolítani a figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyba. A mentők stabil állapotban vitték kórházba a gyermeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×