INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

diákhitel központ

nyelvtanulási diákhitel

gyermek

A nyelvtanulási diákhitelre is kiterjesztik ezt a kedvezményt

A nyelvtanulási diákhitelre is kiterjesztik ezt a kedvezményt

Infostart

A gyermekek száma szerint csökken a visszafizetendő összeg januártól.

A kormány döntése alapján a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a Diákhitel Központ. A 2020. január 1-je után a második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén az édesanya fennálló nyelvtanulási diákhitel tartozásának felét, a harmadik vagy további gyermek születése esetén a teljes tartozást elengedik.

Amennyiben az édesanyának több diákhitel szerződése is fennáll (DH1, DH2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel),

akkor a választhat, hogy melyiket ne kelljen tovább fizetnie.

A gyermekek születése esetén a diákhitel tartozás elengedése az erre célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető.

2018. január 1. óta a Diákhitel Központ több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya Diákhitel1 és Diákhitel2 tartozását a második és harmadik gyermek megszületését követően.

Rekord mélységben a kamat

Diákhitel1 és a Nyelvtanulási Diákhitel kamata a következő félévben is rekord alacsony, 1,99%, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető Diákhitel2 továbbra is kamatmentes.

Ha a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, úgy a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően.

Nyitókép: Unsplash/Steinar Engeland
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018