eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Unsplash/Steinar Engeland

A nyelvtanulási diákhitelre is kiterjesztik ezt a kedvezményt

A gyermekek száma szerint csökken a visszafizetendő összeg januártól.

A kormány döntése alapján a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a Diákhitel Központ. A 2020. január 1-je után a második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén az édesanya fennálló nyelvtanulási diákhitel tartozásának felét, a harmadik vagy további gyermek születése esetén a teljes tartozást elengedik.

Amennyiben az édesanyának több diákhitel szerződése is fennáll (DH1, DH2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel),

akkor a választhat, hogy melyiket ne kelljen tovább fizetnie.

A gyermekek születése esetén a diákhitel tartozás elengedése az erre célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető.

2018. január 1. óta a Diákhitel Központ több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya Diákhitel1 és Diákhitel2 tartozását a második és harmadik gyermek megszületését követően.

Rekord mélységben a kamat

Diákhitel1 és a Nyelvtanulási Diákhitel kamata a következő félévben is rekord alacsony, 1,99%, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető Diákhitel2 továbbra is kamatmentes.

Ha a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, úgy a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×