eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Széchenyi lánchíd 2017. augusztus 23-án. Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Tarlós István a Lánchíd felújításáról: nem okoz sok csúszást az árajánlatok visszaadása

Hetente ellenőrzik a híd állapotát, a Budapesti Közlekedési Központ soron pedig kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról - mondta a főpolgármester a HírTv-ben.

Tarlós István főpolgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük.

Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is, úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá - mondta a főpolgármester, aki nem tartja valószínűnek, hogy az árajánlatot elfogadja a bíráló bizottság, de mint mondta, ha ez mégis megtörténik, ő azonnal megvétózza a döntést.

Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá "nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak". Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István úgy fogalmazott: "nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk, ezeket az árakat pedig el lehet felejteni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×