eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsony Gergely zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) főpolgármester-jelöltje beszél a Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban 2019. június 5-én. Elindult az ajánlásgyűjtés a fővárosban az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójára, amely június 20-án indul és június 26-ig tart majd.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kormány maffiaviszonyokat emleget, az ellenzék szerint az összefogást akarják szétverni

A kormány szerint az ellenzéki pártok rossz viszonyát mutatja be a csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvétel Karácsony Gergely beszélgetéséről, az ellenzék viszont egységesen a Fidesz érdekeit látja az ügy hátterében.

Titkosszolgálati felvétel helyett úgy tűnik, az MSZP és a Párbeszéd politikusai felveszik az egymás közötti beszélgetéseket - reagált a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a csütörtökön kiszivárogtatott hangfelvételre, amelyen Karácsony Gergely a szocialisták zuglói alapszervezetével megromlott viszonyáról és más ellenzéki polgármesterjelöltek esélyeiről beszélt. Gulyás Gergely, szerint maffiaviszonyok vannak a baloldalon.

Hollik István kormányszóvivő később az M1-en arról beszélt, hogy az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről kiszivárgott hangfelvétel alapján egyértelműen kiderült, alkalmatlan a tisztségre. Mint mondta, ha Karácsony Gergely a saját támogatóival, a saját szövetségeseivel ilyen viszonyban van, ilyen stílusban, ilyen modorban beszél velük, egyértelművé teszi, hogy alkalmatlan.

A felvételen egyebek között a zuglói szocialisták korrupciójáról beszélt, és felemlegette, hogy Tóth Csaba XIV. kerületi MSZP-s politikus megfenyegette a családját. Gy. Németh Erzsébetről, a DK polgármesterjelöltjéről azt mondta, az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben megnyerje a választást. Horváth Csabáról, az MSZP zuglói polgármesterjelöltjéről úgy fogalmazott, tudja hol a határ, miért jár börtön és miért nem.

Tóth Csaba, az MSZP Zuglóban megválasztott országgyűlési képviselője, akire a hangfelvételen is utaltak, az Indexnek és az Origónak is azt mondta, nincs konfliktusa Karácsony Gergellyel. Szerinte a zuglói döntések közösek, ezért mindenkinek vállalnia kell értük a felelősséget.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint a manipulált hangfelvétel egyértelműen a kormánypártok érdekeit szolgálja. Mint momdta, a felvétel akkor került elő, amikor a Fidesz és Tarlós István menekül a vita elől, Gulyás Gergely pedig forráselvonással fenyegeti meg a budapestieket.

Gy. Németh Erzsébet, a DK polgármesterjelöltje megerősítette, hogy kiállnak Karácsony Gergely mellett. Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármesterjelöltje pedig úgy fogalmazott, hogy a hangfelvétellel a kormány szét akarja verni az ellenzéki összefogást.

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke az Origónak úgy vélekedett, a választási kampány hátralévő részében még legalább száz ehhez hasonló kreált felvétel, ügy fog napvilágot látni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×