INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

főpolgármester

nézőpont intézet

felmérés

A főváros címere a sikló egyik kocsiján, miután ötnapos tervezett karbantartásra leállították az 1870-ben épült, majd a háború után 1987-ben ismét forgalomba állított Budavári Siklót. A javítás ideje alatt a szakemberek átvizsgálják a sikló összes gépészeti és biztonsági berendezését.

Nyolcpontos különbséget mér a Nézőpont Intézet

Infostart

A főpolgármester-jelölti verseny állásáról készített felmérést a Nézőpont Intézet, eszerint Tarlós István 50 százalékon áll, Karácsony Gergelyre 42 százalék szavazna. Elemzésükben azt írják, nincs főpolgármester-váltó hangulat.

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István. A hivatalban lévő városvezető egyedül begyűjtené a szavazatok felét, így a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék). Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert, aki 7 százalékos eredményt tudhat magáénak. Berki Krisztián elérte az egy százalékot.

Az elemzés szerint jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával. A fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten - olvasható a Nézőpont Intézet közleményében.

Nyitókép: MTI/Kovács Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018