INFORÁDIÓ 
2020. április 4. szombat
Izidor

nvi

önkormányzati választás

jelölt

nyilvántartásba vétel

Az őszi önkormányzati választások hirdetményeit rendezik a kihelyezés előtt a nyíregyházi városháza épületében 2019. augusztus 12-én.

Önkormányzati választás: újabb határidő jár le éjfélkor

Infostart / MTI

Ma éjfélig kell dönteniük a bizottságoknak az októberi önkormányzati választás jelöltjeinek nyilvántartásba vételéről.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a testületeknek az utolsó órákban még több mint kétezer döntést kell meghozniuk, illetve rögzíteniük az informatikai rendszerben. A valasztas.hu portálon közzétett összesítés szerint csaknem 56 ezer jelöltet jelentettek be a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására.

Az egyéni jelöltek (polgármester-, főpolgármester- és képviselőjelöltek) bejelentésének határideje hétfő délután négy óra volt. A választási bizottságoknak a törvény szerint négy napjuk van arra, hogy - a választási irodák ellenőrzése alapján - megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek a korábban meghatározott számú érvényes ajánlást összegyűjteniük, és döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről.

Azokat a jelölteket tehát, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésőbb ma veszik nyilvántartásba. A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

Mindezek alapján tehát bár a határidő hétfőn 16 órakor lejárt, a valasztas.hu oldalon még ma is frissülnek a nyilvántartásba vett jelöltekre vonatkozó adatok.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018