eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Résztvevők a IV. Országos sírásó versenyen, a székesfehérvári Új Köztemetőben 2019. szeptember 7-én. A versenyzőknek minél rövidebb idő alatt kellett kiásni egy 80 centiméter széles, 200 centiméter hosszú és 160 centiméter mély sírhelyet. A kiásott földet vissza is kellett hantolni.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Halálos küzdelem a sírásók országos bajnokságán

Meglehetősen különös versenynek adott otthon a székesfehérvári Béla úti temető. Itt rendezték ugyanis a sírásók országos bajnokságát.

Egyre népszerűbb a sírásók közötti megméretés. Idén már negyedik alkalommal rendezték meg, és a nevezések száma meghaladta a húszat. A kéttagú csapatoknak egy-egy 80 centi széles, 2 méter hosszú és 1,6 méter mély sírt kellett kiásniuk, majd visszahantolniuk. A verseny győztese a tatai Libitina Kft. két sírásója, a 39 éves Szakály Róbert és a 25 esztendős Kecskeméti Rudolf lett.

A végső helyezéseket a pontos méret és az időeredmény határozták meg, de számított a csapatok kulturált, kegyeleti eseményhez méltó viselkedése is. Az sors­húzással döntötték el, hogy kinek hol kell ásnia, mert nem mindenütt egyforma a talaj. Két óra volt a szintidő, a győztes csapat 1 óra 14 perc 40 másodperc alatt végzett. A visszahantolást a tizenöt perces szintidő alatt teljesítette a két sírásó - írja a kemma.hu.

A tatai győztesek a kétévente, a szlovákiai Trencsében megrendezett V4-ek versenyén képviselhetik hazánkat 2020-ban.

Szakály Róbert és Kecskeméti Rudolf, a Libitina Kft. győztes csapatának tagjai a IV. Országos sírásó versenyen. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szakály Róbert és Kecskeméti Rudolf, a Libitina Kft. győztes csapatának tagjai a IV. Országos sírásó versenyen.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×