INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

angyalföld

tűz

katasztrófavédelem

Angyalföldi tűz - Ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok

Angyalföldi tűz - Ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok

Infostart / MTI

Az építés során felhasznált szigetelőanyag égett a Gidófalvy Lajos utcában, egy hétemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében. Senki sem sérült meg.

A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki. Hangsúlyozták, a Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója közleményében azt írta,

a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdik a hibák javítását. Mint mondta, a történtek az építkezés többi ütemére nincsenek hatással.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte: a Gidófalvy Lajos utcában történt tűzesetben nem sérült meg senki. A többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett tűzben az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett. A tűz okozta füst Budapest több pontjáról is jól látható volt.

A tűzről több képet és videót is kapott olvasóitól az Infostart, ezeket IDE és IDE kattintva nézheti meg.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018