eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mikor lesz őszi szünet az egyetemen, mutatjuk az időpontokat

Nem minden fővárosi intézményben tartanak őszi szünetet, lesz azonban, ahol egy egész hét pihenés vár a hallgatókra.

2019. október 28-31. - Azokon a fővárosi egyetemeknek, ahol van őszi szünet, mint például az ELTE-n, a Pázmányon, a Corvinuson és a Károlin is, ebben az időpontban lesz majd - írja az eduline.hu.

Több egyetem nem vette hozzá a dátumhoz, de a szünet egy nappal tovább tart, hiszen november elsején (pénteken) sem lesz tanítás, vagyis egy egész hét lesz majd az őszi szüneté.

A cikk szerint azonban azoknak a diákoknak sem érdemes csüggedniük, akiknek intézménye nem tart őszi szünetet, ugyanis a november elseje mindenki számára szünet, és október 23-a is egy szerdai napra fog esni. Érdemes utánanézni annak is, mikor lesz esetleg dékáni szünet, nyílt nap vagy éppen konferencia miatti szünet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×