eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb budapesti pályaudvaron volt gond a jegypénztárral

Vasárnap este negyed nyolctól reggel fél 6-ig a Keletiben nem volt nyitva jegypénztár. Megbetegedett az éjszakás dolgozó, és a pénztárost a MÁV nem tudta helyettesíteni - számolt be az RTL Híradó.

Az utasoknak a jegyautomatákat vagy a mobilappos jegyvásárlást ajánlották megoldásként. Aki nem tud jegyet venni, de mégis felszáll a vonatra, annak 2600 forintos bírságot szabhat ki a kalauz, akinél egyébként a jegyet meg lehet váltani - írja a Portfolio az RTL Híradó alapján.

Az Infostart is beszámolt arról, hogy szeptember 2-án, szombaton a Nyugati Pályaudvaron is korlátozták a pénztárak nyitvatartását, akkor a létszámhiánnyal magyarázta a történteket a MÁV. A társaság adatai szerint augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet.

Gyöngyösi Máté, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnökségi tagja a jegypénztárakkal kapcsolatban az InfoRádióban egy hete arra hívta fel a figyelmet, hogy a tizennégy jegyautomatából öt egyáltalán nem működött, a maradék kilencből ötnél készpénzzel nem lehetett fizetni, és a mobilautó is zárva tartott, amit a MÁV a helyszínre vezérelt. Összességében 25 jegyvásárlási pontból csak 4 üzemelt, sokan annyit álltak sorba, hogy lekésték a vonatukat. Ráadásul a pénztárak esti bezárásával egyes jegytípusokat egyáltalán nem lehet megvásárolni, automatából vagy interneten keresztül ugyanis nem hozzáférhetők.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×