INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

gólyatábor

elte

felsőoktatás

Gólyatáborok: a titkos helyszínek ellenére is a gyerekek biztonsága az első

Gólyatáborok: a titkos helyszínek ellenére is a gyerekek biztonsága az első

Infostart / InfoRádió

Már több egyetemi gólyatábor is véget ért, egyes rendezvények jelenleg zajlanak, vagy napok múlva kezdődnek. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két karán is orientációs alkalmat tartanak a korábbi botrányok miatt. Más karokon érdekesség, hogy a gólyatábor helyszíne titkos.

Két kar esetében is azt tüntetik fel az ELTE-s gólyatáboroknál, hogy annak helyszíne titkos. Ezzel kapcsolatban az ELTE Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Horváth Mihály az InfoRádió érdeklődésére elmondta: a helyszínek meghatározása és annak kommunikálása a szervezőkre van bízva.

A Tanító- és Óvónőképző Karon nem gólyatábornak hívják ezeket a rendezvényeket, hanem orientációs tábornak. Ez kicsit más, mint egy gólyatábor, ahogy a neve is mutatja, hogy "kicsit informatív jellegű": arra szolgál, hogy a hallgatókat jobban bevezessék az egyetemi életbe - magyarázta Horváth Mihály, hozzátéve: a diákok oktatókkal is találkozhatnak és tájékoztató programokon vesznek részt.

Az Állam- és Jogtudományi Karon viszont nem tábor lesz, hanem az egyetemen és annak környezetében szerveznek orientációs napokat, ami kizárólag a tájékoztatásról szól.

"A négy-öt évvel ezelőtti botrányok nyomán a szervezők sokat egyeztetnek az egyetem vezetésével

arról, miként lehet úgy megszervezni a táborokat, hogy azok elérjék a céljukat és az elsőéveseket integrálják a közösségbe, ugyanakkor minél nagyobb biztonságban legyenek. A szervezők és a résztvevők felé is van egy elvárásrend, amit mindenkinek be kell tartani a biztonság érdekében" - mondta Horváth Mihály.

Ahogy máshol, úgy az ELTE esetében is a diákok mintegy harmada vesz részt gólyatáborban; az ELTE-s rendezvényeken mintegy 2000 résztvevő lesz idén.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Gólyatáborok, ELTE
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018