INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

szabadságkoncert

hősök tere

lezárás

budapest

A budapesti Hősök tere a Millenniumi emlékművel, avagy Ezredévi emlékművel, szemben a Szépművészeti Múzeum neoreneszánsz, neoklasszicista stílusú műemlék épülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Lesz min bosszankodni a hétvégi autózóknak Budapesten

Infostart / MTI

Ami sokaknak nagy élmény lesz (Szabadságkoncert a Hősök terén), jó néhányaknak bosszúság, a navigációs eszközök használata mellett érdemes már előre felkészülni a lezárásokkal kapcsolatban.

A Hősök terén és környékén vasárnap forgalomkorlátozásra lehet számítani a Szabadságkoncert miatt, de mint az előzetes tájékoztatásból kiderül, nem csak a Hősök teréről és nem csak a vasárnapról van szó, amikor az autósoknak alternatív útvonal után kell nézniük; több út már csütörtök este óta zárva van, és a BKK egyes járatai is terelve közlekednek.

A 30 éve szabadon elnevezésű programsorozat ünnepi koncertje miatt június 13-án, este 10 órától június 17-én éjfélig lezárják a forgalom elől a Hősök terét a Műcsarnok előtt, az Olof Palme sétány egy részét, a Műcsarnok mögötti szervizutat, továbbá június 18-a délig a Felvonulási teret és a Műcsarnok melletti területeket a Benczúr utcától a Hősök teréig.

Vasárnap reggel hat órától...

...június 17-én 5.30-ig teljesen lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Állatkerti körutat és a Koós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, 16 órától az Andrássy út Kodály körönd és a Dózsa György út közötti teljes szakaszát, a párhuzamos szervizutakat, és a környező utcák egyes érintett területeit is.

Megállási tilalom lép életbe csütörtöktől június 18-ig a Városligetben, valamint a Kodály körönd és a Dózsa György út között érintett utcákban.

Vasárnap a Magyar Honvédség díszelgővadászgép-köteléke átrepül a Hősök tere felett 20 órakor, ez fokozott zajhatásokkal járhat.

Tömegközlekedés

A rendezvény és előkészületi munkái miatt lezárásokra kell számítani vasárnap kora reggeltől a Hősök tere közvetlen környezetében, továbbá délután 16 órától az Andrássy úton és a Dózsa György úton is. A forgalomkorlátozás érinti a közösségi közlekedést is: változik a 20E, a 30-30A-230-as, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala, lezárhatják továbbá az M1-es metró Hősök tere állomását. Ugyanakkor a helyszín kényelmesebb megközelítése érdekében a megszokottnál sűrűbben jár majd az M1-es metró.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018