eur:
395.15
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Közös álláspontot képviselnek a V4-ek az uniós csúcson - a nap hírei

A visegrádi országok Európa jövőjéért viselt felelősségéről is egyeztettek az érintett államok kormányfői Budapesten. Elutasítja az uniós adóharmonizációt a magyar kormány- közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Idén is emelkednek majd a bírói illetmények - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A nap legfontosabb hírei július 13-án.

A visegrádi országok Európa jövőjéért viselt felelősségéről is egyeztettek az érintett államok kormányfői Budapesten. A magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnök megbeszélésén szó esett az Európai Unió új tisztségviselőinek kiválasztási folyamatáról. A politikusok megállapodtak abban, hogy a jövő heti uniós csúcson a V4-ek közös álláspontot képviselnek.

Elutasítja a magyar kormány, hogy Brüsszel utópisztikus gazdasági terveket léptessen életbe az adóharmonizációval, kiáll ugyanakkor az unión belüli szabad verseny és kereskedelem mellett - mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti konferencián. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a tagállami adópolitikák egységesítése hátráltatná a versenyképességet.

Jövő heti ülésén kezdi tárgyalni a 2020-as költségvetést a parlament. A képviselők szerdától péntekig fejthetik ki álláspontjukat a javaslatról.

A világgazdaság minél gyorsabb klímabaráttá alakítását szorgalmazta az államfő. Áder János az európai egyetemeken végzett diákokat tömörítő alumni szervezeteknek tartott előadásában azt mondta: a kivárás csak növeli az elkerülhetetlen folyamat későbbi költségeit.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint célzott nemzetközi együttműködés kell ahhoz, hogy a közlekedés a jövőben is támogatni tudja a gazdasági növekedést. Palkovics László egy szakmai fórumon kiemelte: magas szintű digitalizáció nélkül a közlekedési hálózatok nem lesznek globálisak, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nélkül nem lehet megvalósítani az ágazat fenntarthatóságát.

Idén is emelkednek majd a bírói illetmények - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Handó Tünde az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az OBH kialakított egy olyan programot, aminek segítségével megtakarításosokat tud félre tenni, amit visszaforgat a többletteljesítmény honorálására.

Nem sérti a közösségi jogot a magyarországi távközlési különadó - foglalt állást az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka. Az ügyben a Vodafone Magyarország fordult bírósághoz mondván, hogy a törvény több elemében is sérti az uniós jogot.

Nem szűnik meg a nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak és fogyatékossággal élőknek szóló Erzsébet-program - közölte a sajtóhíreket cáfolva a Nemzeti Üdülési Alapítvány. A tájékoztatás szerint a Brüsszellel folytatott viták miatt az Erzsébet-utalvány rendszerén többször is változtatni kellett, a szociális üdültetés ennek ellenére zavartalanul folytatódik.

Megszűnt a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított hajóskapitány letartóztatása, miután befizette a 15 millió forint óvadékot.A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az ukrán férfi bűnügyi felügyelet alá kerül és nyomkövetőt kell viselnie. Közben a rendőrség és a szakértők befejezték a Dunából kiemelt sétahajó bűnügyi szemléjét. A BRFK a Hableányt lefoglalta, és a csepeliből az újpesti kikötőbe szállíttatja át.

Az idén nyáron is kampánnyal figyelmeztet a hőség veszélyeire a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberek ne hagyják gyermekeiket és házi kedvencüket az autóban. Budapesten megdőlt a napi melegrekord. Újpesten 35,3 fokig melegedett a levegő.

Simon Márton költő köszöntőjével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok a Duna-korzón, Budapesten. Az események 168 kiadó és könyves műhely kínálatával, több mint 300 új kötettel várják a közönséget.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×