INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

visegrádi négyek

hajóbaleset

a nap legfontosabb hírei

Közös álláspontot képviselnek a V4-ek az uniós csúcson - a nap hírei

Infostart

A visegrádi országok Európa jövőjéért viselt felelősségéről is egyeztettek az érintett államok kormányfői Budapesten. Elutasítja az uniós adóharmonizációt a magyar kormány- közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Idén is emelkednek majd a bírói illetmények - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A nap legfontosabb hírei július 13-án.

A visegrádi országok Európa jövőjéért viselt felelősségéről is egyeztettek az érintett államok kormányfői Budapesten. A magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnök megbeszélésén szó esett az Európai Unió új tisztségviselőinek kiválasztási folyamatáról. A politikusok megállapodtak abban, hogy a jövő heti uniós csúcson a V4-ek közös álláspontot képviselnek.

Elutasítja a magyar kormány, hogy Brüsszel utópisztikus gazdasági terveket léptessen életbe az adóharmonizációval, kiáll ugyanakkor az unión belüli szabad verseny és kereskedelem mellett - mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti konferencián. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a tagállami adópolitikák egységesítése hátráltatná a versenyképességet.

Jövő heti ülésén kezdi tárgyalni a 2020-as költségvetést a parlament. A képviselők szerdától péntekig fejthetik ki álláspontjukat a javaslatról.

A világgazdaság minél gyorsabb klímabaráttá alakítását szorgalmazta az államfő. Áder János az európai egyetemeken végzett diákokat tömörítő alumni szervezeteknek tartott előadásában azt mondta: a kivárás csak növeli az elkerülhetetlen folyamat későbbi költségeit.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint célzott nemzetközi együttműködés kell ahhoz, hogy a közlekedés a jövőben is támogatni tudja a gazdasági növekedést. Palkovics László egy szakmai fórumon kiemelte: magas szintű digitalizáció nélkül a közlekedési hálózatok nem lesznek globálisak, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nélkül nem lehet megvalósítani az ágazat fenntarthatóságát.

Idén is emelkednek majd a bírói illetmények - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Handó Tünde az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az OBH kialakított egy olyan programot, aminek segítségével megtakarításosokat tud félre tenni, amit visszaforgat a többletteljesítmény honorálására.

Nem sérti a közösségi jogot a magyarországi távközlési különadó - foglalt állást az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka. Az ügyben a Vodafone Magyarország fordult bírósághoz mondván, hogy a törvény több elemében is sérti az uniós jogot.

Nem szűnik meg a nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak és fogyatékossággal élőknek szóló Erzsébet-program - közölte a sajtóhíreket cáfolva a Nemzeti Üdülési Alapítvány. A tájékoztatás szerint a Brüsszellel folytatott viták miatt az Erzsébet-utalvány rendszerén többször is változtatni kellett, a szociális üdültetés ennek ellenére zavartalanul folytatódik.

Megszűnt a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított hajóskapitány letartóztatása, miután befizette a 15 millió forint óvadékot.A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az ukrán férfi bűnügyi felügyelet alá kerül és nyomkövetőt kell viselnie. Közben a rendőrség és a szakértők befejezték a Dunából kiemelt sétahajó bűnügyi szemléjét. A BRFK a Hableányt lefoglalta, és a csepeliből az újpesti kikötőbe szállíttatja át.

Az idén nyáron is kampánnyal figyelmeztet a hőség veszélyeire a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberek ne hagyják gyermekeiket és házi kedvencüket az autóban. Budapesten megdőlt a napi melegrekord. Újpesten 35,3 fokig melegedett a levegő.

Simon Márton költő köszöntőjével megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok a Duna-korzón, Budapesten. Az események 168 kiadó és könyves műhely kínálatával, több mint 300 új kötettel várják a közönséget.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018