eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Veszélyre figyelmeztet a meteorológia

Vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,8-as (nagyon erős) UV-B sugárzás várható a Dunántúlon. Emellett zivatarveszély miatt is kiadtak figyelmeztetést.

A veszélyre az Országos Meteorológiai Szolgálat hívta fel a figyelmet szombat esti veszélyjelzésében.

Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen. Ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

A várható UV-B értékek területi eloszlása a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon tekinthető meg.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Az ország középső-déli részében és keleten, északkeleten lehet néhol zivatar kialakulására számítani (csekély) eséllyel szélerősödés (60-80 km/h) kíséretében - írta figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép adatai szerint a Balatonnál sok lesz a napsütés és kevés a gomolyfelhő. Délután legfeljebb futó zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. A légmozgás általában mérsékelt marad. A víz hőmérséklete 20 °C.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×