INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

czeglédy csaba

nvb

mentelmi jog

Szeged, 2018. április 4. Czeglédy Csaba (b) a Szegedi Járásbíróságon 2018. április 4-én. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság március 2-án felfüggesztette, aznap este ismét őrizetbe vették, majd a bíróság harminc napra elrendelte előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Rosta Tibor

Megszüntetik a Czeglédy Csaba elleni eljárást

Infostart

Miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden nem függesztette fel a 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással, valamint más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogát, törvényi előírások miatt a Szegedi Törvényszék megszünteti vele szemben a büntetőeljárást – írta a Magyar Nemzet

Indulhat az európai parlamenti választáson Czeglédy Csaba, miután a Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fel a DK-s jelölt mentelmi jogát. A testület határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. A politikus a Demokratikus Koalíció listájának 36. helyén szerepel.

Czeglédy így az EP-választás eredményeinek jogerőre emelkedéséig elkerülheti a felelősségre vonást - emlékeztet a lap. Utána az ügyészségnek újra vádat kell emelnie ellene ahhoz, hogy ismét bíróság elé állíthassák.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás, amit azonban jelölté válása miatt felfüggesztettek.

Nyitókép: Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018